För att förbättra kundupplevelsen på designonline.se använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av cookies.

Ok!

Social Media Manager

Social Media Manager till Design Online AB

Älskar du att arbeta målinriktat med kreativ kommunikation i sociala medier samt har ett stort intresse för inredning och människor? Är du dessutom duktig på att med hjälp av analyser ständigt dra nya lärdomar av arbetet i digitala kanaler? Kanske är du till och med en duktig fotograf eller filmskapare? Då kan denna tjänst som Social Media Manager vara något för dig.

 

Designonline som grundades 2002 vill hjälpa människor i hela världen att skapa ett tidlöst, välkomnande och socialt hem att dela med nära och kära. Därför älskar vi skandinavisk inredning, särskilt med fokus på matplatsen och det dukade bordet där människor kan dela viktiga stunder av social gemenskap både till vardag som till fest. Vårt breda sortiment består av tusentals noga utvalda inredningsartiklar från fler än 200 skandinaviska varumärken som Rörstrand, Broste Copenhagen, Iittala, String möbler, Ferm Living, Nordic Nest och Watt & Veke med flera. Totalt är vi ca 70 anställda. Vår försäljning sker via 9 olika e-butiker riktade till mer än 11 olika marknader världen över. Besök gärna designonline.se.

 

Vi söker en entusiastisk och briljant Social Media Manager

Vi växer och utvecklas! Nu söker vi dig som vill vara med oss för att skapa en kundupplevelse av världsklass. Vi förstärker därför vår kommunikationsavdelning med en engagerad och driven Social Media Manager med erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med Content Marketing och Sociala Medier. Din uppgift blir att bygga community och varumärke i sociala medier med syftet att engagera och bygga en varaktig relation mellan Designonline och vår publik. Du bidrar till att en ständigt växande skara av följare känner sig engagerade, hjälpta och inspirerade, så till den grad att de väljer att vara våra kunder som ständigt återkommer till oss. Du är självklart mycket intresserad av design och inredning. Är du dessutom en duktig fotograf eller filmskapare så är det ett stort plus.

 

Dina ansvarsområden är att:

 • Utifrån lagd kommunikationsstrategi, på ett kreativt och engagerande sätt kommunicera med vår publik i sociala medier på ett sätt som utifrån målgruppens perspektiv är entusiasmerande, hjälpande, relevant och rätt i tiden.
 • Månadsvis skapa en övergripande plan för sociala medier och veckovis skapa en detaljerad publiceringsplan för alla våra kanaler i sociala medier såsom: Instagram, Facebook och Pinterest. Planerna för sociala medier skapar du alltid utifrån vår redaktionella kvartalsplan för Content Marketing som du är med och tar fram tillsammans med övriga teamet.
 • Månadsvis och veckovis säkerställa att publiceringsplanen för sociala medier även är i synk med annan kommunikation som exempelvis kampanjer på siten och nyhetsbrev.
 • Veckovis koordinera, ta fram och synka copy för innehållet i alla kanaler för sociala medier.
 • Säkerställa att dagliga publiceringar våra sociala medier verkställs och att de sker på rätt dagar och vid rätt tider.
 • Bevaka och svara på kommentarer och reaktioner som rör innehåll i Design onlines sociala medier samt aktivt delta i andra för målgruppen relevanta konversationer i sociala medier – även då med influencers – alltid med syftet att bygga en varaktig och relevant relation med målgruppen.
 • Att med olika verktyg bevaka och tillvarata UGC för att bygga och stärka vår community, hjälpa och vägleda andra kunder i köpprocessen samt lära oss av kundernas egna idéer och bidra till att sprida dem till fler.
 • Månadsvis och veckovis, utifrån satta mål och KPIs, samla och analysera korrekt och relevant data från actions genomförda i sociala medier, samt kontinuerligt använda lärdomarna för att utveckla fortsatt arbete. Det är också viktigt att du är duktig på att sammanställa, presentera och dela med dig av lärdomarna i teamet i vecko- och månadsrapporter för att utveckla hela teamets möjligheter till ständigt starkare prestationer som kan bidra till att skapa fler och nöjdare kunder.
 • Delta i teamets arbete med idéskapande och redaktionell planering för Content Marketing. Det här arbetet sker alltid med avstamp i Design onlines mission och affärsmål och med målgruppens intressen och preferenser i fokus.
 • Delta i arbetet med strategisk trendspaning och i idéskapandet kring hur trender kan appliceras på vårt budskap och vårt innehåll för att entusiasmera vår publik.
 • Ansvara för arbetet med influencer marketing och skapa spridning och engagemang även via de här kanalerna utifrån våra mål och tillhörande KPIs.
 • Ta fram förslag på strategier och planer för engagerande och varumärkesbyggande annonsering i sociala medier med fokus på innehåll av typen Content Marketing.
 • Ta fram briefer till interna och externa samarbetspartners – som exempelvis stylister, fotografer och influencers - utifrån lagd kommunikationsstrategi och satt bildmanér, samt koordinera material och produkter som externa partners behöver.
 • Har du kunskap inom fotografering eller film ser vi gärna att du även deltar i arbetet med att ta fram bilder eller rörligt material som på olika vis kan användas i vår kommunikation till kund.

 

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Genuint intresse för människor, design och inredning.
 • Relevant utbildning och arbetslivserfarenhet i digital kommunikation, sociala medier, och content marketing. Du är ständigt aktiv i sociala medier och följer viktiga influencers inom området inredning.
 • Relevant erfarenhet av att arbeta med att skapa nya och återkommande kunder.
 • Erfarenhet och riktig talang för att skriva bra och engagerande texter både på god svenska och god engelska.
 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med digitala publiceringsverktyg för webb, blogg och sociala medier.
 • Erfarenhet att arbeta med olika analysverktyg för utvärdering av arbetet i sociala medier och god förmåga att bygga strategier och nya idéer utifrån analyserna.
 • Grundläggande kunskap kring bildhantering och erfarenhet av att arbeta med bildhanteringsappar och program som Photoshop och InDesign.
 • Vara en van beställare mot byråer, fotografer och influencers.
 • Förmåga att hålla i flera arbetsuppgifter och ansvarsområden som hör till flera parallella projekt.
 • Ett stort plus om du är bra på att fotografera eller producera rörligt material speciellt anpassat för sociala medier.
 • Ett plus om du har kunskap i SEO för redaktionellt innehåll.
 • Ett plus om du är bra på styling inom området inredning eller dukning.
 • Ett plus om du har erfarenhet att arbeta med PR.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är erfaren Social Media Manager med stor förmåga att med hjälp av strategisk kommunikation engagera människor med intressanta budskap och idéer levererade i bild, film och text. Du är mycket mål- och resultatfokuserad och driver saker framåt. Du är också analytisk och förstår vikten av att använda data för att utvärdera resultat och lära av analyserna för att förbättra kunskaperna om målgruppens preferenser och triggers för att på så vis i nästa steg förbättra kommunikationen både på detaljnivå och mer strategiskt. Vidare är du initiativtagande och mycket handlingskraftig men samtidigt noggrann och duktig på att prioritera. Du är också bra på att presentera och utbyta idéer med personer i din omgivning. Som person är du social, lyhörd och prestigelös samt förstår värdet av att arbeta både utifrån en definierad roll och i team. 

Det är också viktigt att du är en flexibel person som klarar av att prioritera om rätt och agera handlingskraftigt när snabba förändringar sker. Vi är ett bolag som växer snabbt och därför kan arbetsdagen med kort varsel förändras och det kan dyka upp nya, oförutsedda uppgifter som behöver lösas. Du behöver också ha en god förmåga att hantera perioder med hög belastning och tycka det är roligt att ha mycket att göra samt vara duktig på att arbeta effektivt med flera olika projekt och uppgifter parallellt.

 

Välkommen till Designonline

Som Social Media Manager på Designonline får du vara med och utveckla ett mycket spännande kommunikationsarbete på temat inredning. Du rapporterar direkt till Kristina Niesel, Head of Engagement and Concept på Designonline. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Design online blir din arbetsgivare och du är placerad på Design onlines huvudkontor på Amerikavägen i Kalmar.

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt direkt till kristina.niesel@designonline.se. Sista ansökningsdag är den 25 januari men skicka gärna in din ansökan redan idag. Vi kommer göra urval och intervjuer löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut. Eventuella frågor besvaras av Kristina Niesel, Head of Engagement and Concept, på samma mail som ovan.